61 33 25 37 [email protected]

Keyword Density Checker

Lad det være sagt med det samme – Der er ikke nogen evidens for, at dine sider ranker bedre, hvis du bruger ordet X antal gange. Du kan dog bruge dette værktøj til at få et overblik over, hvor mange gange du bruger et ord. Bruger du det for mange gange, bliver din tekst sværere at læse:
[advanced_iframe securitykey=”73b4b15ce7f130ee2fd2d9c0f238ecce643e3712″ src=”https://online-insights.dk/wp-admin/tool.html”]
Sådan bruger du toolet
Kopier den tekst, du vil undersøge, og indsæt den i toolet.
Klik på “submit” og herefter får du en oversigt i %, der viser, hvor mange gange, hvert ord fremgår af teksten.

Hvad er keyword densitet?

Før vi overhovedet går i dybden med hvorvidt man skal forholde sig til keyword densitet, så vil det være en fordel at forklare, hvad begrebet dækker over.
Inden for SEO har der i en årrække været mange myter. Een af dem er, at dine sider opnår bedre placeringer, hvis du bruger søgeordet et bestemt antal gange. Med andre ord så skal dine søgeord fylde X procent af en tekst, hvis du vil opnå høje placeringer. (Prøv at finde en tilfældig tekst og indsæt den i ovenstående tool. Derefter vil du kunne få et hurtigt indblik i, hvordan man dechifrerer teksten i forhold til, hvor meget et givent søgeord fylder i en given tekst.

Myten om keyword densitet

Matt Cutts lavede i 2011 denne video omkring Googles holdning til keyword density:

Skønt man bør være varsom med at tage udsagn i SEO-branchen for givet, når de er mere end et års tid eller ældre, så er det alligevel en god forståelse af Googles perspektiv omkring emnet.

Hvordan skal man så skrive tekster til hjemmesider?

Selvom Googles Ide om det Semantiske Web lyder flot, så virker det ikke optimalt, hvis du ikke bruger dine søgeord i dine tekster. Du vil sandsynligvis kunne spore fremgang, når du arbejder på en tekst på en given side, men du vil sandsynligvis få yderst svært ved at ranke, hvis du ikke bruger de eksakte søgeord på siden.

Hvad kan jeg så bruge toolet til?

Når du nu ikke kan bruge toolet til at få bedre placeringer med, hvad er så intentionen med det?
Ofte når du skriver en tekst, så lægger du ikke mærke til hvor mange gange du bruger et ord. Før du ved af det, kan du måske bruge ordet så mange gange, at teksten bliver belastende at læse. Med dette tool kan du få klart svar på. hvor mange gange du bruger et ord i din tekst, så du dermed lettere kan tilpasse teksten og bruge andre ord.