61 33 25 37 [email protected]

Hvis du har fulgt nogle af de andre posts omkring SEO på de forskellige CMS, har du nok lagt mærke, til at vi ligger meget vægt på sunde Core Web Vitals. Det skyldes at Søgemaskiner vægter sunde core web vitals meget højt, så de forstærker dine SEO-tiltag. Desuden har brugeren af din hjemmeside også interesse i at din hjemmeside er skarp og kører som den skal, da de automatisk vil få en bedre oplevelse på din side. Det er her cache kommer ind og spiller en rolle. Ved at udnytte cache vil brugeren kunne komme nogle oplysninger fra din side lokalt, så der ikke er behov for at hente informationerne fra serveren. Dette vil automatisk reducere sidens load time for brugeren, hvilket giver dem en langt mere responsiv og hurtig hjemmeside når de besøger, hvilket altid er i din interesse.

På mange måder minder caching om billeder. Det hjælper med at huske situationer og/eller elementer.

Her er nogle af fordelene ved at bruge hjemmeside caching.

  • Hurtigere side, hvilket betyder bedre rankings
  • Hurtigere side betyder gladere brugere. Det er ofte ikke meget der skal til for at skubbe en potentiel kunde over til en konkurrent. Dette kan gøre forskellen på hvorvidt en besøgende bliver til en kunde eller forlader uden at købe noget.
  • Hvis du får meget trafik på nogle bestemt tidspunkter kan caching hjælpe dig med at håndtere den trafik.
  • Mindre tid brugt på at håndtere http requests, hvilket betyder mindre stress på din hosting server.

Det er vigtigt at få sat sin måde at cache på ordentligt op, men ligesom med næsten alt andet, findes der et plugin uanset hvilket CMS du bruger. Det handler om at der ofte skal sættes en tidsbegrænsning på hvor længe nogle ting bliver gemt. Det er nødvendigt for nogle scripts at de bliver reloaded i ny og næ, og derfor er det vigtigt at have en ide om hvor lang tid de her oplysninger skal gemmes. Der findes et hav af gode blogs omkring hvad der skal gemmes hvor længe, så det er bestemt muligt at sætte op selv.

Der findes fleres slags måder at cache på, og hvilken du skal bruge er ofte baseret på hvilken type hjemmeside du har. Publisher du ofte nyt content og mange af de samme besøgende, kan det give mening at cache hele siden. Det kommer til at hjælpe dine brugere gevaldigt i forhold til load tider, samtidig med at det skaber væsentligt mindre stress på din server. Sælger du en masse forskellige produkter, men har en håndfuld af de samme elementer på hver side, kan det give mening at bruge objekt caching. På den måde kan du gemme de elementer af din side der går igen på hver URL, så dine kunder kun skal loade de nye elementer.

At udnytte cache er noget alle burde gøre på deres hjemmeside, men det er ofte ret overset da man ikke altid overvejer hvilken positiv effekt det kan have. Det er derfor ekstremt relevant for dig at se på hvordan du kan bruge det til din og dine besøgendes fordel. Vi kan klart anbefale at give wpbuffs et besøg for at se hvordan og hvorledes du skal gøre for at sætte det op korrekt. De hjælper med forskellige plugins, mest til wordpress skal nævnes, samtidig med at give dig en ide om hvad du skal fokusere på, baseret på hvilken type hjemmeside du har.