61 33 25 37 [email protected]

Kender du det – du vil gerne i gang med dataanalyse, men du ved ikke, hvor du skal starte?

Der er efterhånden rigtigt mange gode muligheder online, hvor du virkelig kan komme i dybden. I det følgende kan du læse mere om de muligheder, som jeg selv har brugt.

Datacamp.com

Datacamp er klart min favorit. Du kan vælge mellem forskellige kodesprog (SQL, Python etc) eller du kan vælge mellem emner (datavisualisering med R, SQL og forretningsdata etc).

Du arbejder i deres editor online, og du bliver taget i hånden hele vejen. De bruger gamification til at lokke dig til at forsætte din læring. På alle måder anbefalingsværdig.

Det koster en smule, men set i forhold til, hvad du får ud af det, er det hver øre værd.

Udacity.com

Udacity er måske en smule mere nørdet. Der er ikke så meget fokus på konkrete cases som der er ved Datacamp. Men du får en ret dyb forståelse for, hvad kodesprog kan gøre for dataanalyse.

Hvis du er nybegynder er Udacity måske ikke stedet at starte.

Coursera.org

Coursera minder på rigtigt mange måder om Datacamp. Der er dog færre videospor, selvom prisen er væsentligt højere.

Når der er alternativer som Datacamp, så er det svært at finde på argumenter for at bruge Coursera – i hvert fald som begynder. Der er flere videoer på Coursera, som har et højt specialiseret niveau, men du kan finde videoer med samme indhold på Datacamp.

Youtube.com

Hvis du har brug for et gratis alternativ, så er Youtube en mulighed. Udfordringen er dog at finde kanaler, hvor du kan komme op på samme niveau som Datacamp, Coursera og Udacity. Der er enormt mange virksomheder, der bruger Youtube som reklamesøjle, men virksomhederne kommer ikke for alvor i dybden. Der er få kanaler, hvor du bliver hjulpet ind i et opsat læringsforløb, så hvis du er begynder, skal du holde tungen lige i munden.

Youtube er dog en fortræffelig mulighed til at gå i dybden med specifikke emner, når du først ved, hvad du skal kigge efter. På denne måde har det været et godt suplement til de førnævnte muligheder i denne artikel.

LinkedIn Learning

LinkedIn Learning skal også nævnes. Jeg har kun brugt det begrænset i forhold til de andre muligheder. Derfor er det også på et tyndt grundlag, hvis jeg skal vurdere sitet.

Prisen er som sådan ikke afskrækkende, og du får adgang til et enormt stort bibliotek, hvor du ikke kun kan se videoer omkring kode og dataanalyse, men også SEO, guitar, madlavning og meget, meget mere.

Udemy.com

Udemy er et relativt godt sted at starte. Udfordringen er blot, at du betaler per kursus. Samtidig med det, så kan du finde de fleste videoer på Youtube. Dette skyldes, at mange af instruktørerne har brugt Udemy som udstillingsvindue på samme måde som de også har brugt Youtube. De har postet de samme videoer på begge kanaler, så dermed giver det ikke helt mening at vælge betalingsmuligheden, når du kan vælge en gratis version, der er [næsten] lige så god.

W3Schools.com

W3Schools skal også nævnes. Du kan komme relativt fornuftigt i gang med Python, SQL og Regex, men det er alt sammen sat op med henblik på at lære at kode – ikke at lære at bruge kode til dataanalyse.

W3Schools skal ses som et opslagsværk til emner og områder, der trænger til underbygning.